contact ontwikkeling

Wij zijn Ines Kornmann en Carla Koper van ’t Hof.

Ines is geboren en getogen in Zwenkau (Duitsland), waar zij na haar opleiding tot verpleegkundige in diverse functies in de zorg terechtkwam, eerst in Duitsland, daarna in Nederland. Ze volgende diverse opleidingen systemisch werken en systemische en verbeeldende werkvormen. In 2015 behaalde Ines haar master Begeleidingskunde. Nu combineert ze al weer enkele jaren haar werk als (leer)supervisor aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen met een baan als zelfstandig supervisor en coach in de regio Apeldoorn-Zwolle-Deventer.
Door haar ervaring met leidinggeven in de GGZ en haar huidige functie als (leer)supervisor beschikt ze over organisatiesensitiviteit. Ze heeft een goed gevoel voor onderlinge verhoudingen, gevoelens en gedragingen van mensen, rekening houdend met formele en hiërarchische lijnen. Haar kracht ligt in het proactief signaleren van problemen en spanningsvelden. Ze kan deze zichtbaar maken, op zo’n manier dat iedereen zich veilig blijft voelen. Zo ontstaat draagvlak voor passende (gedrags)veranderingen die de ontwikkeling van het bedrijf en de mensen die er werken dienen. Haar analytische denkvermogen en open stijl van samenwerken komen daarbij goed van pas.

Ines Kornmann

Carla is een geboren Hoekse Waardse en groeide op op dit eiland onder Rotterdam. Ze groeide op in een familie van ondernemers en kritische arbeiders. Hier werd haar verlangen geboren om op eigen benen te staan en kleur te geven aan haar leven en loopbaan. Ze combineerde haar studie Commerciële Economie en Theologie met een master Begeleidingskunde. Haar ervaring ligt in de zorg, het voortgezet onderwijs, de kerk en het (familie)bedrijfsleven.

Carla haalt inspiratie uit het imperfecte karakter van het leven. Dit uitgangspunt maakt haar tot een menselijk begeleider die samen oploopt met haar klant. Als twijfels en onzekerheden woorden krijgen, kun je ermee leren werken. Ze kunnen dan, in plaats van tegenwerken, juist een groter doel dienen. Begeleidingskundig werken betekent voor Carla dan ook: met aandacht kijken naar de complexiteit van de situatie en een pas op de plaats durven maken om te zien wat ook al weer de bedoeling is.

Carla


Ont-wikkeling is het bedrijf van Ines Kornmann waarin zij samenwerkt met Carla Koper in ‘t Hof. Zij combineren hun kennis en ervaring in de zorg, het onderwijs, de agrarische sector en familiebedrijven.  

Ines heeft veel ervaring met intervisie- en supervisietrajecten in het onderwijs en in de zorg. Ook begeleidt ze teams die op een andere manier moeten gaan werken, bijvoorbeeld in de omslag naar zelfsturing.  

Carla is specialist in het begeleiden van familiebedrijven. Zij kan als geen ander blootleggen hoe de familierelaties en zakelijke relaties elkaar beïnvloeden. Met respect voor het verleden helpt ze familiebedrijven bij het opnieuw vormgeven van hun toekomst. Ook heeft ze veel ervaring met organisaties die vrijwilligers inzetten en de bijzondere dynamiek die dit geeft.


Wilt u meer informatie over onze diensten. Neem dan vrijblijvend contact met ons op.